
BBP’nin Eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile Mamak Cezaevi’nde 2 sene yatan, Nazilli Hapishanesi’nde ise 8 yıl aradan sonra tanıştıkları kurbanlık koyunlarla hatıra fotoğrafı çektirdikleri günü hala unutamayan Akdoğan, "Çok acılar çektik. Sağcı-solcu diye birbirimize kırdırdılar. Sonra herşeyi anladık. Şimdi fırsat geldi.O acı dolu günlerin hatırına sandığa gidip gerekirse milyon kere ‘evet’ diyeceğim." dedi. "Hayır" kampanyası başlatan MHP’yi de ihanetle suçlayan Akdoğan, eski ülkücü arkadaşlarının oyuna geldiğini vurgulayarak, "Merhum Yazıcıoğlu yaşasaydı, gerçek ülkücüler MHP’den kopup onun yanına kayardı." dedi.
"Çok acılar çektim" diyen Akdoğan, o günleri unutamadığını söylüyor. Akdoğan, bunun için 12 Eylül’de her ne pahasına olursa olsun sandığa giderek, imkân olması halinde milyon kere ‘evet’ demek istediğini kaydetti. Türkiye’de ilk kez itilen, katılan insanlara anayasa hakkında fikirlerinin sorulduğunu belirten Akdoğan, "Sağcısı, solcusu herkes anayasa değişikliğine ‘evet’ demeli. Ortaya konulan metin, milletin menfaatinedir. Bu güne kadar HSYK, Anayasa Mahkemesi, YAŞ kararları,12 Eylül darbesini yapanlar sorgulanmamış. Anaysa Mahkemesi ile kendilerini koruma altına almışlar.34. madde için bile (evet) demek lazım."
"KİMSENİN O GÜNLERDE BEDEL ÖDEMİŞ ÜLKÜCÜLERE LAF SÖYLEMEYE HAKKI YOK"
Bazı MHP’lilerin ‘evet’ diyecek olan ülkücülere yönelik hakaretlerini değerlendiren Akdoğan, şöyle konuştu: "Kim ne derece ülkücü, kim ne yapmıştır? Hayat koymak gerekiyor ortaya. Biz bu işin bedelini cezaevlerinde ödedik. Şimdi ülkenin aynı delikten bir daha geçmesini istemiyoruz. Bizi kandırmasınlar. Birileri konuşurken yerini, haddini bilmelidir. Kendi iradelerini ortaya koyamayan arkadaşlar, düşünmeden ‘hayır’ diyerek reddediyor. Neden? Çünkü yukarılardan öyle emir almışlar. Biz hapishanelerden yatarken bazı şeylerin farkına vardık. O yüzden "hayır o öyle değil böyle" diyebiliyoruz. Kimsenin o günlerde bedel ödemiş ülkücülere laf söylemeye hakkı yoktur."

BU HABERLER DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!
Tunceli’de katıldığı bir konserde seslendirdiği...
17 Nisan 1978′de Ankara’dan posta...
Ermenistan’ı temsilen NATO zirvesine katılan...
Zira, Hollywood yıldızlarının da dermatoloğu...
Ankara ‘da düzenlenen 3. Karayolu...
14 yıl küs kalan Gülben...
Ermenistan’ı temsilen NATO zirvesine katılan...
‘Kuzey Güney’de çok yakın iki...