İşte genel seçimin yapılacağı tarih

Hükümet genel seçimleri bir ay erkene alıyor. Temmuz’da gözüken seçimin Haziran ayında yapılması için plan ve çalışmalar baÅŸlatıldı. Bu önemli açıklamayı Devlet Bakanı Faruk Çelik duyurdu.
Bursa Batumlular DerneÄŸi tarafından Kestel ilçesine baÄŸlı Orhaniye köyünde düzenlenen
”Bunu niye söylüyorum? 12 Eylül için söylüyorum. Bütün partiler, bütün sivil kuruluÅŸlar, bütün bilim adamları, dışarıdaki, içerideki dünyayı bilen, bilmeyen herkes diyor ki ‘yeni bir Anayasa’. Bu konuda hiç ihtilaf yok. Åžimdi ise tam tersi durum söz konusu. Bu tartışma niye? Madem ‘bu Anayasa deÄŸiÅŸmeli’ diyoruz, gelin deÄŸiÅŸtirelim. Birlikte deÄŸiÅŸmiyorsa, tamamı deÄŸiÅŸmiyorsa, azı deÄŸiÅŸiyorsa da ne kadarsa da… Madem ileri gidiÅŸi gösteriyor, teÅŸekkür edip birbirimizle kucaklaÅŸalım, bu iÅŸi fazla büyütmeyelim.”
”YAKLAÅžIK 8 AY SONRA SEÇİM”
Seçimlerin Temmuz sıcağına kalmamasıyla ilgili çalışma yürütüldüÄŸünü vurgulayan Çelik gazetecilere ÅŸu açıklamayı yaptı: ”Hükümet olarak, genel seçimlerin bir ay öncesine, Haziran ayına alınmasıyla ilgili plan ve çalışmalarımız var. Sonuç ne olur bilemem ama Haziran ayına almayı planlıyoruz.”
Ayni Kategoriden Diger Haberler