Chat - Sohbet Odalari

#

 ODALAR ACIKLAMA
#Arkadasbul Genel Sohbet-Chat Odasi!
#Duygu Duygularin Paylasildigi Yer!
#Oyun 7/24 Buyrun Oyun Oynayalim!
#Radyo 7/24 Canli Radyo Kanali!
#Sohbet Sanal Dostluklarin Kuruldugu Yer!
#Almanya Deutsche Chat Raum!
#Hollanda Nederlands Chat Ruimte!

Arama Kutusu
Kategoriler

Felekatten sonrası felaket

 

Hollanda’da, Güvenlik ve AraÅŸtırma Konseyinin, THY’ye ait uçağın ÅŸubatta Shiphool havaalanına iniÅŸi sırasında yaptığı kazadan hemen sonra, kurtarma iÅŸlemleri sürerken çalışmalarına baÅŸlaması tepkiye neden oldu.

Kazadan sonra kurtarma ve yardım çalışmalarını koordine etmekle görevli Emniyet Amiri Ben van Mierlo, üst düzey polis memurlarının baÄŸlı olduÄŸu sendikanın (VMHP) aylık dergisinde yayımlanan yazısında, "THY uçağının düÅŸmesinin ardından, daha cesetler uçaktan çıkarılmadan AraÅŸtırma Konseyinin kara kutuyu almak ve kazanın muhtemel nedenine iliÅŸkin bir açıklama sunmak istemesinin, ‘felaketten sonra felaket’ olduÄŸunu belirtti.

"Kazadan sonra yardım ekiplerinin ve gazetecilerin olay yerine çok hızlı bir ÅŸekilde ulaÅŸtığını, ancak aynı anda ve aynı hızla AraÅŸtırma Konseyi yetkililerinin de geldiÄŸini" ifade eden Van Mierlo, AraÅŸtırma Komisyonunu, "sahip olduÄŸu güç ve yetkiyi kullanarak, kamuoyunun merakını gidermeye yönelik güç gösterisinde bulunmakla" suçladı.

Van Mierlo, "bu tür felaketlerde birinci önceliÄŸin, kaza kurbanlarına en profesyonel ve en hızlı ÅŸekilde ulaÅŸarak, onlara yardım etmek olması gerektiÄŸini, kaza nedeninin ortaya çıkarılması gibi diÄŸer çalışmaların ikinci planda geldiÄŸini" kaydetti. Van Mierlo, kendilerinin öncelikle kurbanlara en hızlı ve etkili yardımı sunmaya çalışırken, AraÅŸtırma Konseyinin olay yerinde çalışma yapmasının iletiÅŸim kopukluklarına yol açtığını belirtti.

Bu arada AraÅŸtırma Konseyi Sözcüsü, yazıdaki eleÅŸtirilere yanıt vermek istemedi, her polis ya da yardım görevlisinin AraÅŸtırma Konseyinin yetkilerini bilemeyeceÄŸini belirtmekle yetindi.

135 kiÅŸinin bulunduÄŸu, İstanbul-Amsterdam seferini yapan TekirdaÄŸ uçağı, Schiphol havaalanına iniÅŸe geçtiÄŸi sırada tarlaya düÅŸmüÅŸ, kazada 9 kiÅŸi ölmüÅŸ, yaklaşık 100 kiÅŸi yaralanmıştı.

Kazadan yaklaşık bir hafta sonra kara kutudan alınan ilk verilere dayanılarak yapılan açıklamada, uçağın hız yükseklik göstergelerinden birinde meydana gelen arızaya baÄŸlı olarak hızla irtifa kaybederek düÅŸtüÄŸü belirtilmiÅŸti.

Ayni Kategoriden Diger Haberler