Chat - Sohbet Odalari

#

 ODALAR ACIKLAMA
#Arkadasbul Genel Sohbet-Chat Odasi!
#Duygu Duygularin Paylasildigi Yer!
#Oyun 7/24 Buyrun Oyun Oynayalim!
#Radyo 7/24 Canli Radyo Kanali!
#Sohbet Sanal Dostluklarin Kuruldugu Yer!
#Almanya Deutsche Chat Raum!
#Hollanda Nederlands Chat Ruimte!

Arama Kutusu
Kategoriler

Ergenekon davasında Toper sürprizi

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davayla birleÅŸtirilen birinci ”Ergenekon” davasında avukat Tarkan Toper tanık olarak dinlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleÅŸkesinde oluÅŸturulan salonda görülen duruÅŸmada Toper, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol’un avukatı Vural Ergül’ün, ”Mehmet Eymür’ü tanıyor musunuz, husumetiniz var mı?” sorusuna Toper, ”Ne tanışıklığım ne husumetim ne de sempatim var” yanıtını verdi.

Üye hakim Hüsnü Çalmuk’un, iddianamenin ek klasörlerinde bulunan ve bir internet sitesinde yer alan bir haber metnini okumasının ardından, ”Vatansever Kuvvetler Güç BirliÄŸine üyeliÄŸiniz var mı?” ÅŸeklindeki sorusuna karşılık Toper, hiçbir zaman böyle bir üyeliÄŸi bulunmadığını söyledi.

Çalmuk’un, söz konusu haberle ilgili ”Haberde, jandarmanın tetikçisi olduÄŸunuz öne sürülüyor. Bu iddiaya ne diyorsunuz?” demesi üzerine sinirlendiÄŸi gözlenen Toper, ”Sizi bu soruyu sormaktan men ederim. Soru yoluyla da olsa aynı hakareti söylediÄŸinizden dolayı teessüf ederim. Bu haberlerin adil yargılamayı etkileme suçunu oluÅŸturduÄŸunu o zaman da söylemiÅŸtim, ÅŸimdi de söylüyorum” karşılığını verdi.

Üye hakim Sedat Sami HaşıloÄŸlu’nun, ”Danıştay davasının sanıklarından Osman Yıldırım, Erhan TimuroÄŸlu, Tekin IrÅŸi ve İsmail Sağır’ı tanıyor musunuz?” sorusu üzerine de Toper, hiçbirini tanımadığını ve kendilerini ilk kez duruÅŸma salonunda gördüÄŸünü söyledi.

Tanık Toper’in ifade alma iÅŸleminin tamamlanmasının ardından, mahkeme heyetine baÅŸkanlık eden üye hakim Hasan Hüseyin Özese, duruÅŸmanın 26 AÄŸustos PerÅŸembe günü saat 09.00′a ertelendiÄŸini belirterek, duruÅŸmada Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan ile Teoman EkÅŸioÄŸlu, Serkan Toper ve Burhan Gül’ün tanık olarak hazır edilmesine karar verildiÄŸini kaydetti.

Ayni Kategoriden Diger Haberler