#
MHP Grup BaÅŸkanvekili Oktay Vural açtı aÄŸzını yumdu gözünü!.. BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın aldığı abdestin ‘ÅŸüpheli’ olduÄŸunu belirten Vural, ”Åžüpheli abdest üzerine inÅŸa edilmiÅŸ bir referandum hayırlı olmayacaktır” dedi.
Ayrıca, BaÅŸbakan ErdoÄŸan’a ‘Kandil’in vuvuzelası’ benzetmesi yapan Vural sözlerini ÅŸöyle sürdürdü;
”MHP’ye haddi olmadan dil uzatıyor. BaÅŸbakan bağırıyor çağırıyor. Suçluluk kompleksi içinde. İster damarların çatlarcasına konuÅŸ, ister patlıcan gibi morar ama bu yaptıklarını örtemeyeceksin, mızrak çuvala sığmıyor. PKK ve bölücülerle yaptığın dansın farkındayız. Sıkılmadan utanmadan MHP’ye dil uzatıyor. Bizi baÅŸkalarıyla aynı kefeye koyuyor. PKK ile yapılan iÅŸbirliÄŸinin ortaya çıkmış olması ve vatandaÅŸların bunun farkında olmasından rahatsız olmuÅŸtur. Bize Kandil’in borazanı olarak MHP’ye dil uzatıyor. Sen önce kendine bak. Sen Kandil’in vuvuzelasısın. Sen Kandil, Erbil ve Erivan’la siyam ikizleri gibi davranıyorsun.”
BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın PKK ile müzakere ettiklerinin ispat edilmesi halinde istifa edeceÄŸini açıkladığını dile getiren Vural, ÅŸunları kaydetti:
”Yalçın AkdoÄŸan BaÅŸbakanın danışmanı. Ne yazıyor burada? Diyor ki; ‘Devletin ilgili kuruluÅŸlarının, devletin cezaevinde kalan bir mahkumla ister istemez bir diyaloÄŸu olacaktır.’ Ne oldu sayın BaÅŸbakan? Ne konuÅŸtuÄŸunuzu açıklayın. Devletin görevlileriyle PKK’nın terörist başının ne görüÅŸtüÄŸünü milletimiz öÄŸrenmek istiyor. Bu diyalog nedir? Diyalog, müzakere iÅŸte… Diyalog, monolog deÄŸil. Karşılıklı olarak görüÅŸlerini paylaÅŸmışlar iÅŸte… Bugün BaÅŸbakanın danışmanı da PKK ile müzakere edildiÄŸini, diyalog kurulduÄŸunu ifade ediyor. Yine Cengiz Çandar 27 Eylül 2009′da ‘Biliyorum Kandil’le görüÅŸülüyor’ diye kendisi söyledi. Åžimdi kalkıp Kandil ile İmralı ile yapılan görüÅŸmeleri açığa çıkardığımız zaman bize saldırıyor. ”
Cep telefonuna kaydettiÄŸi bazı görüntüleri de zaman zaman basın mensuplarına gösteren Vural, BaÅŸbakan ve AK Parti’nin PKK’dan medet umduÄŸunu ileri sürerek, ”(PKK ile mücadele yerine siyasi çözüm arayışları olacaktır) demiÅŸlerdi. Siyasi çözümü de ortaya koydular. Demokratik özerklik sözde paçavraların bayrak olarak sallanmasına kadar giren bir süreç” dedi.
REFERANDUM SÜRECİ
BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın tehdit ve ÅŸantajla vatandaÅŸları korkuttuÄŸunu, referandumda ‘Evet’ denmesi için baskı yaptığını ileri süren Vural, demokratik bir ortamda manipülasyonla vatandaÅŸları zorla ‘evet’ dedirtmek zorunda bırakan bir zihniyetle karşı karşıya kaldıklarını, BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın Anayasa’nın 25. maddesini ihlal ettiÄŸini öne sürerek ÅŸunları söyledi:
”Bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine neden ‘hayır’ dememizi ortaya koyan gerekçe de budur. EÄŸer zorlanıyorsak, tehdit ediliyorsak, ÅŸantaj uyguluyorlarsa bu Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine ‘hayır’ demek, demokrasiye sahip çıkmak demektir. Bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ilgili bu geliÅŸmeler, açıkçası abdestin ÅŸüpheli olduÄŸunu ortaya koyuyor. Åžüpheli bir abdest üzerine bu namaz kılınmaz. BaÅŸbakanının abdesti ÅŸüphelidir, kıldığı bu namaz da, kılmak istediÄŸi bu namaz da kabul olunmaz. Onun için ÅŸüpheli abdest üzerine inÅŸa edilmiÅŸ bir referandum hayırlı olmayacaktır.”
ÜLKÜCÜ HAREKET SENİ ÇARPAR
BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın mitinglerde ülkücü ve milliyetçiliÄŸi aÄŸzına aldığını, ırkçılık ve kafatasçılıkla itham ettiÄŸini kaydeden Vural, ”Sen kim ülkücü ve milliyetçiliÄŸi diline almak kim? Ülkücü hareket seni çarpar. Böyle mukaddes bir hareketi diline alırken desturla alacaksın” dedi.
SEN BUSH’UN VAGONU DEĞİL MİSİN?
ErdoÄŸan’ın, MHP’yi CHP’nin vagonu olmakla suçladığını dile getiren Vural, ”Sen Bush’un vagonu deÄŸil misin? Ermeni protokollerini imzalarken, Annan Planı’nda kimin vagonu oldun? Senin dolmuÅŸuna mı binecek bu ülkücüler, milliyetçiler” diye konuÅŸtu.
BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın hemen hemen her konudaki konuÅŸmalarıyla ilgili görüntüleri cep telefonuna kaydettiÄŸini ve bunun için 8 GB’lik hafıza kartı aldığını dile getiren Vural, cep telefonunda ErdoÄŸan’ın idamla ilgili bir konuÅŸmasını dinleterek, ”Bunu ben uydurmuyorum. This is Mister ErdoÄŸan söylüyor. One, two, three’den fazla İngilizcem var. BaÅŸbakan’ın tüm ifadeleri arÅŸivlerimizde vardır” dedi.
Bu Yazi Sayfaya Pazartesi, 23 Ağustos, 2010 - 15:08 Eklendi. Yazinin Kategorisi Güncel Haberler. Bu Konuyu ve Kategoriyi Takip etmek icin RSS Dagilimina uye olun RSS 2.0 . Both comments and pings are currently closed.
Yoruma kapali .
İsyan ettiren istek
Münevver Cinayeti Meclis gündeminde
İSTANBUL İÇİN KORKUNÇ DEPREM TAHMİNİ
Ucak Kazasinda Tek Sorumlu Kule
Ömür Boyu Hapse Tokat indirimi
Belediyeden Grup Yorum yasağı
iPad 3 hakkında son iddia
Muhsin Yazıcıoğlu kazasının ön raporu
Bahçeli APO'nun paltosunu bile asamaz
Google bir hayali daha gerçeğe çeviriyor: Project Glass