#
Obama, bugün temaslarına ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret ederek baÅŸladı.
ABD BaÅŸkanı Barack Obama Ankara’daki temaslarına Anıtkabir’i ziyaret ederek baÅŸladı. Obama, ziyaretinin ilk durağı olan Anıtkabir’e saat 10.50′de geldi.
Obama Anıtkabir’de Obama, bugün temaslarına ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret ederek baÅŸladı. ABD BaÅŸkanı ÅŸu saatlerde Anıtkabir’i ziyaret ediyor. Obama kendi el yazısıyla Anıtkabir özel defterine uzun bir mesaj yazdı ve imzaladı. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Obama, deftere ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ yazdı.
ABD BaÅŸkanı deftere ÅŸu satırları yazdı: "Vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni demokrasiye yönelten ve mirası tüm dünyaya kuÅŸaklar boyunca ilham vermeye devam eden Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımı sunmak, benim için bir onurdur.
ABD’nin 44. BaÅŸkanı olarak, Türk-Amerikan iliÅŸkilerini güçlendirmeyi, Atatürk’ün, halkına umut veren modern ve müreffeh bir demokrasi olarak Türkiye vizyonunu desteklemeyi ve ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini gerçekleÅŸtirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."
Anıtkabir ziyaretini noktalayan Obama, daha sonra Çankaya KöÅŸkü’nde CumhurbaÅŸkanıAbdullah Gül’le bir araya gelecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Obama saat 14.30 sıralarında TBMM’ye gelecek.
Tags: ABD Başkanı, Anıtkabir, Anıtkabir özel defteri, Ata, Obama, Obama Anıtkabir
Bu Yazi Sayfaya Pazartesi, 6 Nisan, 2009 - 10:37 Eklendi. Yazinin Kategorisi Güncel Haberler. Bu Konuyu ve Kategoriyi Takip etmek icin RSS Dagilimina uye olun RSS 2.0 . Both comments and pings are currently closed.
Yoruma kapali .
Yerli malımız Anka, Haziran'da havada!
Mersin'de vahÅŸet
Gandi'den müthiş referandum gafı
Bergama'da orman yangını
Nedim Şener’in son yazısı
Hatay'da saldırı: 6 şehit
Vali'nin 'araba sevdası' asfalt ağlatacak!
Beyza'nın katilinden tüyler ürperten itiraf
TÜSİAD Erdoğan'ı çileden çıkarmış
Şüpheli paketten bomba düzeneği çıktı