#
Balyoz darbe planı iddialarından ortaya çıkmasından sonra söz konusu plan seminerine iliÅŸkin iki iddia gündeme geldi. Buna göre; 5-7 Mart 2003 tarihli plan seminerine katılan Genelkurmay temsilcisi, "rutin dışına çıkıldı" tespitinde bulundu. İkinci iddiaya göre de "rutin dışına çıkıldı" raporu dönemin Hilmi Özkök’ten gizlendi ve rapor resmi kayıtlara girmedi.
Hilmi Özkök, iddiaların ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamalarda, "Söyleyeceklerim bu konuya el atmış savcıları çok etkileyecektir. Basında yer aldığı ÅŸekilde suç sayılacak ÅŸeyler bana sunulmadı" sözleriyle sessiz kalmayı tercih etmiÅŸti. Hilmi Özkök yaptığı bir baÅŸka açıklamada ise "Muhatap dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’dır" deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.
‘HİLMİ PAÅžA HAKLI’
Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yalman da Özkök’ün bu açıklamasına karşılık "Olayları izliyorum. Hilmi PaÅŸa haklıdır, o dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı ben olduÄŸuma göre muhatap da benim" deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu. Yalman açıklamasının devamında ise konunun ilgili komutanlar tarafından bilindiÄŸini belirterek, "O dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı bendim. O iÅŸin muhatabı da benim. O dönemde İlker PaÅŸa da (BaÅŸbuÄŸ) kurmay baÅŸkanımdı. O da konuyu zaten yakından bilir" deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu. Balyoz savcıları, yürütülen soruÅŸturma sırasında plan seminerindeki görev pozisyonlarından dolayı Genelkurmay eski BaÅŸkanları emekli orgeneraller Özkök, Büyükanıt ve BaÅŸbuÄŸ ile yine dönemin eski kara kuvvetleri komutanı emekli orgeneral Yalman’ı ifadeye çağırmamıştı.
196 sanıklı dava
"BALYOZ Planı" iddialarına iliÅŸkin, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin DoÄŸan’ın da bulunduÄŸu 196 sanıklı dava 16 Aralık’ta İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Bu Yazi Sayfaya Çarşamba, 1 Eylül, 2010 - 08:10 Eklendi. Yazinin Kategorisi Güncel Haberler. Bu Konuyu ve Kategoriyi Takip etmek icin RSS Dagilimina uye olun RSS 2.0 . Both comments and pings are currently closed.
Yoruma kapali .
Ankara'ya oba altından PKK sopası
ABD'den Pakistan'a 60 milyon dolar
Italya'dan son bilgiler
Tüyleri diken diken eden itiraf
Türkiye’de gelinen son nokta.
İşte Hanefi Avcı'yı çıldırtan o röportaj
ZENGİN KADINI VİLLASIND AVAHŞİCE ÖLDÜRDÜLER
Ergenekon davasında 3 tahliye
Askeri araç kaza yaptı bir şehit var
G.Saray'dan Adnan Polat açıklaması